Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2020 17:23 - Вятър в косите
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.10.2020 17:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Да си волен като птица и да усещаш порива на вятъра в косите си, това е истинска свобода. Да караш по магистралата с такава скорост сякаш още малко и ще се вдигнеш и ще полетиш във въздуха, без да те интересува нищо друго, а само полетът. Нима моторът не дава точно такава свобода, да задминаваш другите коли сякаш са някакви бавно движещи се костенурки, които не могат да се сравняват с теб , да развият точно такава скорост като теб. Да се чувствуваш свободен, истински свободен и неудържим.Само тогава, само когато е на мотора той се чувстваше като птица и истински щастлив.

  ***  

Детството му беше трудно с баща, който ги беше изоставил- него и майка му- в една крехка възраст, в която беше той и по-късно когато имаше най-огромна нужда някой да е до него и да му показва хубавите и не чак до там хубавите неща в живота, да се чувства силен, да се чувства пораснал и възмажал в своите тинейджерски години. Колко трудно му беше да живее само с майка си, та тя беше жена и колкото да го възпитаваше и колкото и да се стараеше липсваха му бащинските грижи, бащинското внимание, и ето че той се почувства като напълно изоставен и осакатен, като птица с едно крило, а нима можеше с едно крило да се лети? А тя- майка му искаше да го предпази от всичко лошо и негативно в този живот, да бди над него като орлица, но не успя, защото живота беше решил друго, да я отнеме и нея от него-това момче,а тя да се превърне с годините само в бегъл и блед спомен. И тогава моторите му станаха неговата страст, неговият втори и може би най-истински живот.  

***  

На едно място, където всички, които отиваха там, за да се  простят за последен път с човека когото са познавали и обичали , това място изпълнено с космична тишина и някакво странно , неземно спокойствие, където всички които бяха намерили най-сетне покой и вечна почивка и лежаха тихо, и кротко във вечният си дом, точно на това място се бяха събрали много мотористи и с форсиране на двигателите на своите мотори изказваха последна почит на момчето, което беше влюбено във вятъра и в скоростта и чиято свобода му беше завинаги отнета.  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485485
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол