Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2020 18:19 - Росатом засилва натиска към (из)родната ядрена мафия
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1555 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След като стана ясно, че в реактора на блок №6 в АЕЦ "Козлодуй" се е случило разхерметизиране на ядрено гориво Русия решава да се възползва от моментната слабост на "малкия брат" и задейства фина схема за изнудване. Да проследим хронологията?

На 24-ти октомври АЕЦ "Козлодуй" включва в енергийната система на страната блок №6, след планов годишен ремонт и презареждане със свежо ядрено гориво. Блокът започва постепенно да повишава мощността си, но така и не достига до номинална стойност.

На 13-ти ноември директора на АЕЦ-а издава заповед, с която забранява лова на риба във водоемите, които се използват за охлаждане на водата в АЕЦ "Козлодуй". Можете да я видите в първата част от първото видео по-долу.

На 16-ти ноември АЕЦ "Козлодуй" понижава още мощността на блок №6, без да спази европейски регламент, който я задължава да съобщи размера на понижението, причината и колко дълго ще продължи.

На 17-ти ноември в интернет се появява пресен и никога преди това НЕвиждан оперативен документ-Сведение от АЕЦ "К", от което еднозначно става ясно, че в реактора на блок №6 има разхерметизирано ядрено гориво.

image

На 18-ти ноември този документ достига до мен и в същия ден този блог за първи път съобщава и доказва неоспоримия факт, за който ядрената мафия продължава да лъже, че не е вярно.

На 20-ти ноември слугински мисирки на ядрената мафия започват да "опровергават" изнесените факти и доказателства.

На 20-ти ноември първият заместник Генерален директор на Росаром Кирил Комаров дава пресконференция, на която в прав текст заявява, че реализацията на проекта АЕЦ "Белене" няма как да се случи, ако българските власти не гарантират взвръщането на парите на инвеститорите. Такова откровение и дебелашки намек преди не се е случвало. Вижте второто видео по-долу.

Българските власти се правят, че не са чули посланието на Кирил Комаров и продължават да се ослушват.

На 24-ти ноември на Фейсбук стената на Росатом се появява видео клип, рекламиращ развъждането и ловенето на риба във водоемите, охлаждащи руските АЕЦ. Вижте втората част от първото видео по-долу.

На 25-ти ноември, в 21:25 часа московско време (20:25 в БГ), на официалната си интернет страница Росатом съобщава следната любопитан новина:

image

Дебелашкия намек е, че докато край българската АЕЦ е забранено да се лови риба ние си устройваме състезания и се забавляваме. А ако българските власти продължават да се инатят скоро ще стане известна истинската причина за забранения риболов край българската АЕЦ. Любопитния момент е, че въпросното състезание край АЕЦ "Калинин" се провежда ежегодно от 2012-та година, но до сега никога държавната корпорация не се е хвалила с него, еле пък в толкова късен час. Любопитен момент №2! В блок №4 на АЕЦ "Калинин" от 2011-та година работи реактора, който България беше закупила от чешките заводи Шкода, в края на 80-те години на 20-ти век, за АЕЦ "Белене".

Продължаваме да следим следващите ходове. Ще реагира ли (из)родната мафия или Росатом ще пусне нова серия?

Георги Котев











Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833549
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031