Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2019 16:40 - Национална програма за оцеляване
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 1430 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво? Не вярвате ли ,че е възможно да се оцелее в днешно време? Наистина ли не вярвате? Е , аз мога да ви го докажа, че е възможно! И така обръщам се към средната класа / ако има изобщо такава /или по-точно казано искам да се обърна към богатите слоеве на населението/ е такива със сигурност има!/и да ги призова за цялото им внимание, обич и грижа към най-бедните слоеве на населението.

Скъпи съграждани, скъпи сънародници / другари отдавана няма , вече толкова години/, много уважаеми дами и господа, обръщам се към вас със следните предложения за подпомагане на нашите изпаднали в най-крайна нужда мъже и жени живеещи на територията на нашата родина ,/ защото тези които отдавна са напуснали отечеството живеейки някъде далече на запад или някъде далече на север  са къде -къде по-добре от тези които все пак са имали смелостта да останат тук въпреки всичко случващо се/.

И така ето го моето скромно предложение за оцеляване на по-голямата част от народа намиращи се в нужда.

 

План програма за оцеляване на българският народ в частност на най- затрудненото население:

1.Ако случайно вие вървейки по улицата на път към близкият паркинг където спокойно си почива вашата кола от вас и вие също тъй сте си починали достатъчно дълго и добре от нея, и гледате небрежно към витрините на скъпите, и луксозни магазини държейки в ръката си обедният сандвич с много добър вкус, и търговски вид, и решите, че вече не го искате, а той е останал на половина цял, то моля ви като сънародник не го изхвърляйте директно в кошчето за боклук. А се огледайте много внимателно наоколо дали някъде наблизо няма някой, който би бил гладен и би го изял с онази охота на дълго гладуваш човек, че чак би ви облизал, и пръстите, за да поеме, и последните капчици сос стичащи се съвсем неволно и небрежно по ръката ви. И ако все пак не намерите такъв кандидат, за остатъка от обяда ви то пак ви моля най-учтиво не  изхвърляйте  остатъка от сандвича в,, определените за целта места,, . А го завийте най-старателно с опаковката, и го поставете например на някой парапет, на пейката на спирката която е наблизо, на някой прозорец от първите етажи на сградите или просто го оставете близо до кофата за боклук закачвайки го много внимателно за металните дръжки на коша, и напишете с писалката от вътрешният ви джоб на скъпият ви костюм с големи букви, и много четливо :,,Абсолютно чисто и годно за консумация,,.Уверявам ви, че утре вие минавайки по същият този маршрут, по който сте вървели, и днес ще се уверите със собствените си очи, че остатъка от сандвича липсва, и ще можете да заспите спокойно с чиста съвест, че сте направили нещо наистина добро за другите, които нямат вашата скъпа кола , нито вашият луксозен апартамент, нито вашата приятна службица която ви носи изключително добри доходи.

2.Ако днес вие сте решили да почистите гардероба си от излишните вещи стоящи там с години и пожелаете да обновите дрехите си с нови, то моля ви най-учтиво не изхвърляйте нищо в кофите за смет стоящи пред входа на кооперацията ви в различни цветове и с различни предупредителни надписи ,, за разделно събиране и изхвърляне на отпадъците , за да запазим природата чиста,, а отделете малко от скъпото ви свободно време, и сортирайте дрехите на мъжки, женски и детски; на пролетно-есенни, на летни и зимни. След което ги подредете старателно в старите си куфари които са ви напълно ненужни, защото вече сте си купили нови за поредното ви околосветско пътешествие , за по кратко и по прилично наречено ,,служебна командировка,,. И   когато отидете на аерогарата или на гарата , или на автогарата/ все едно къде / оставете куфара така ,че да изглежда като забравен или изгубен, но не и умишлено изоставен. Уверявам ви за сетен път,че  когато се връщате от поредната си командировка и се опитате да потърсите познатият ви куфар с очи то няма да го намерите, защото нашите сънародници стремящи се да оцеляват въпреки всичко в нашата държава ще са ви напълно благодарни за разсеяността ви, и ще ползват вещите ви много, много дълго ,и напълно щастливи, че име се е усмихнал късмета. 

 3.Ако вие които се намирате в по високата йерархия на обществото и сте тъй наречените глезени деца на съдбата , които имате всичко или абсолютно всичко, и нищо не ви липсва, то уверявам ви има друга категория хора които се намират на ръба на живота, и още съвсем малко им остава да се пуснат в пропастта на отчаянието, и ако вие като българи не им помогнете, и им обърнете гръб, то какво остава за чужденците които биха гледали на нашите изоставени от съдбата сънародници като на заварени дрипави деца от които никой не се интересува, и никой не иска да се припознае с тях, а по-скоро да се разграничи, и ако е възможно напълно да ги забрави, и то завинаги. И така ако вие сте решили да направите основен ремонт на жилището си и да подмените всичките си мебели, то ви моля за сетен път не ги изхвърляйте някъде в околностите на града, а ги оставите в близост до кофите за боклук където,, всичко се събира разделно,, и ви уверявам ,че по този начин много помагате на тези които даже нямат, и собствен покрив над главата си, а обитават изоставени порутени къщи или направени от подръчни лесно подвижни материали предимно картон и ламарина схлупени къщици. И те биха видели с очите си вашите стари, и изподраскани мебели като цяло съкровище, и биха намерили в тях онзи уют който от отдавна им липсва в изоставеният им от всичко и всички живот.

И така това е моята скромна, и кратка програма за оцеляване на най-бедните слоеве на населението живеещо в собствената си родина носеща това красиво име БЪЛГАРИЯ, но поради  една или друга причина са отхвърлени от живота и от съдбата , то моля ви най учтиво вие които сте на върха на вълната на живота, и не страдате от нищета, и недоимък помислете за вашите скромни сънародници, които живеят съвсем близо до вас, но поради сивият им, нездрав  и неприветлив вид изглеждат  почти незабележими, но това съвсем не значи, че те не съществуват, дори напротив те са толкова близо до вас, и ви гледат в ръцете, и очите, за да им помогнете ,за да ги подкрепите, за да се изправят поне малко, за да ходят ,а не да пълзят защото ходенето е присъщо на човека, а пълзенето е присъщо на други живи същества живеещи свободно в природата, но там царуват други закони много далеч от хуманността.

***

- И аз ви обещавам, че всичко това ще се промени, че ще направим всичко по силите ни, за да няма страдащи, и гладуващи хора, за да няма онеправдани, отхвърлени и низвергнати. Защото както го е казал поета: ,,Човек -това звучи гордо!,,Всички присъстващи в залата започнаха бурно да ръкопляскат и да викат колкото им глас държи:,,Браво!Браво!,,. Шумът изскочи от отворените прозорци на една луксозна и важна сама по себе си сграда, и се издигна високо, и се понесе над града напомнящ много на водният грохот на водопад. А долу точно под прозорците един човек събираше трохи паднали от нечия следобедна закуска.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485578
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол