Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2013 20:22 - Изгубени деца
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 832 Коментари: 2 Гласове:
3



Тя беше много щастлива, защото вече знаеше и беше напълно сигурна, че ще има дете. Онова мъничко и крехко създание което щеше да изпълва дните и със смисъл и щастие, че е майка. От толкова много време тя чакаше този миг на сбъдването на мечтата и и най-вече, че това същество щеше да повтори нейните и неговите -на съпруга и черти.
След като излезе от кабинета на лекаря младата жена се запъти към къщи бързайки, за да съобщи радостната новина на съпруга си. А той, той сигурна я очакваше с нетърпение.

Когато стигна до дома си бъдещата майка отключи с треперещи от вълнение ръце вратата на апартамента и почти тичешком обиколи всички стаи, за да намери мъжа си, но не го откриваше никъде. ,,Къде ли е?,,-запита се тя и най-накрая отвори вратата на спалнята.

Това което се откри пред очите и първоначално я изуми, а после тя почувствува огромна болка в гърдите си точно в областта на сърцето и усети ,че започва да я изпълва гняв цялата. Върху брачното легло съпругът и беше легнал с една друга по-млада жена със силно изрусени коси, които изглеждаха направо бели разпилени по голите и шоколадови рамене. Измамената съпруга не разбра точно какво се случва или по-скоро не искаше да повярва на очите си какво вижда или не искаше да разбира каквото и да е.

Изведнъж тя грабна от тоалетката пред огромното трикрилно огледало пилата за нокти която спокойно си стоеше там още от вчера вечерта с която съпругата беше изпилила ноктите си красиво, за да им придаде един по изискан и обгрижван вид. В ръцете на жената най-обикновената пила се превърна в смъртоносно оръжие с което тя замахна най-напред към мъжа си който беше закрил тялото на любовницата си със своето собствено тяло и понесе първият удар върху гърдите си. Откри се една огромна надлъжна по диагонал рана която мигновено започна да кърви. В ужаса и паниката на случващото се съпругът избяга от стаята и остави изрусената си приятелка напълно беззащитна в ръцете на освирепялата си съпруга. А измамената жена обезумяла започна да удря красивото голо тяло на натрапницата с оръжието си навсякъде където свареше.

***

В ранните зори на деня абитуриентският бал беше вече към края си и много от празнуващите се разотиваха в различни посоки, а една от най-красивите девойки беше съпроводена от цяла група абитуриенти все млади момчета които цяла вечер танцуваха с красавицата и не я оставиха да скучае нито за миг. Заведението в което се беше случило тържеството остана много назад, а младежите бяха решили да се разходят в близкият парк, който примамваше с прохладата и аромата си на свежо зелено и разцъфнали уханни дървета. Дали от изпитият алкохол или от прекомерната превъзбуда младежите бяха се разпуснали в поведението си и започнаха да подкачат девойката като и подхвърляха неприлични предложения. Един от тях може би най-безстрашният хвана момичето за ръка и го притегли към себе си опитвайки се да го целуне. Девойката се възпротиви и го отблъсна. Изведнъж като по команда всички момчета се нахвърлиха върху нея и я повалиха на тревата. Разкъсаха бялата и абитуриентска рокля и раменете и се откриха, а нежната и като на бебе кожа настръхна от сутрешният хлад. Това което се случи после беше повече от ужасно и крайно неочаквано. Тези момчета изгубили всякакви задръжки със замъглен разсъдък унижиха момичето с поведението си и последващите мигове които се бяха превърнали в ужасни бавно изминаващи минути на кошмарни часове за девойката, щяха да се запечатат в съзнанието и завинаги,това беше най- отвратителният начин по който това невинно момиче се превърна в жена, а то нямаше пълни осемнайсет години и остана наранено, и опетнено за цял живот.

***

Първото нещо което изпита младежа беше първоначално замайване, а след това започна да вижда и да чува несъществуващи в реалността неща. Изпитият алкохол допринесе допълнително за засилване на действията на таблетките които бяха погълнати от него в началото на купона. Музиката беше толкова силна, че едва се чуваше говорът на посетителите-момчета и момичета- в тинейджърска възраст. Младежа започна да подскача хаотично размахвайки ръце сякаш искаше да се предпази от нещо което го заплашваше или го стряскаше. След като се изпоти целият той припадна в несвяст и продължи да лежи на дивана в хола на голям апартамент собственост на богати родители оставили децата си да правят каквото намерят за добре в съботно -неделните дни необезпокоявани от никого, защото почти всички присъстващи бяха злоупотребили с достатъчно количество алкохол и други вещества който ги бяха направили напълно неадекватни същества, разделили се с разсъдъка си на нормални и трезви хора.

***

Двадесет години. Това беше окончателната присъда на съда за дело за убийство по особено жесток начин. Изречената присъда от съдията в съдебната зала отекна като глуха камбана в главата на младата жена, която носеше в утробата си нов живот, който по правилата на затвора щеше да се появи зад решетките-една достатъчно тежка карма за новородено. От очите на бъдещата майка потекоха топли сълзи, които тя остави да текът необезпокоявани чертаейки прозрачни водно-солени пътеки по бузите и. Тя беше наясно, че държавата щеше да вземе детето и и да го отгледа по социалните домове до навършване на пълнолетие. Други чужди ръце щяха да докосват невръстното същество, щяха да го преповиват и да го хранят. Други чужди думи изречени от чужди уста щяха да възпитават детето и в правилната посока на живота. Всичките тези мисли подтискаха осъдената и при мисълта ,че тя е почернила живота си и най -вече, че ще почерни живота и бъдещето на нероденото си все още дете което нямаше да я познава никога.

***

- Трябва да се храниш миличка- каза майката на дъщеря си подавайки и чаша с мляко, а момичето видимо изглеждаше на петнадесет годишно с прекомерно слабото си тяло превърнало се на скелет покрит с кожа отколкото на нормално тяло на тридесет годишна жена.

- Не искам, не разбираш ли, че нищо не искам да ям- отвърна тя, а анорексията от която страдаше младата жена беше до такава степен изпила тялото и, че нищо не беше в състояние да я излекува и да я върне в нормалният и вид който е имала преди ужасната случка с груповото изнасилване, което беше преживяла навръх абитуриентският си бал- Искам да си ходя в къщи!

- Не може мила да си ходим вкъщи, тук в болницата ще се погрижат за тебе- отвърна съсипаната майка от нещастието на дъщеря си- ако си тръгнем ти няма да издържиш и до външната врата на болницата, и ще умреш. Тук поддържат жизнените ти функции, да работи сърцето ти и да дишаш нормално доколкото е възможно това.

- Аз съм зрял човек и сама нося отговорност за себе си, остави ме на мира сама да реша какво да правя.

- Ти си болен човек миличка и не можеш да носиш отговорност за себе си.-Отвърна развълнувано майката и едва сподави сълзите си.

- Дайте ми листа и искам да се разпиша в него, че си тръгвам по собствено желание- каза младата жена на медицинската сестра която беше влязла в болничният бокс, за да зареди нови системи с водно-солеви и сладки разтвори за поддържане на организъма на болната.

- Това трябва да разреши лекаря- отвърна сестрата- и по негова преценка ще се разбере дали можеш да си тръгнеш или да останеш тук.

- Вие май не разбирате български език или не ме чувате добре- обърна се отново към сестрата младата жена, която говореше с видимо усилие и се задъхваше.

- Ние не можем да ви държим тук насила, но състоянието ви не позволява да бъдете изписана- отговори спокойно дори малко хладно медицинската сестра.

- Искам да си ходя, искам да си ходя вкъщи, не издържам вече!-почти изкрещя жената с последни сили до колкото позволяваха гърдите и.

***

Навън беше студено и тъмно, но това не попречи на двама младежи да седят на пейката в кварталният парк който беше безлюден дори и от съвсем случайни минувачи. С треперещи ръце единият си приготви поредната доза от онова вещество което те откъсва от действителността поне за кратко време и можеше да бъде забравено всичко което заобикаля човека наоколо- липсата на достатъчно пари, липсата на работа, липсата на любимо момиче и още много и различни други липси, които не осмислят истински живота, а го превръщат в досадно съществуване.

- Готов съм- каза по-малкият от двамата и се отпусна на пейката върху коленете на приятеля си, но след малко той почувствува затруднено дишане и стягане в сърдечната област- нещо става с мене, не е както обикновено.

- Какво ти е?-попита приятелят му леко притеснен.

- Не знам, но нещо става- разтреперан целият той се опита да се изправи на краката си , но се свлече на земята.

- Чакай, дай да ти помогна.-каза приятелят му и се опита да го вдигне- Дай да се разходим малко може да ти премине.

По-малкият явно беше прекалил с веществото и едва се изправи на краката си с помощта на приятеля си. А другият започна едва ли не да го влачи по алеята на парка, но това не помагаше.

***

Контракциите на родилката вече бяха започнали като се редуваха най-напред през час, после през половин час и когато те вече станаха на петнадесет минути лекарят акушер-гинеколог провери разкритието на цервикалният канал и след като се убеди, че е достатъчно голям, за да премине плода през него каза на акушерката да помогне на родилката да се премести от леглото и да се качи на ,, магарето,, за да започне раждането.

След половин час един детски вик огласи стените на затвора, а родилката се развълнува от смесените чувства зародили се в сърцето и в мига в който тя стана майка- чувства на едновременна радост и тъга. Тя погледна през прозореца който беше обезопасен от дебели метални ръждиви решетки, а през тях се виждаше къс светло синьо небе и тогава тъгата надделя над радостта и от очите и потекоха сълзи.

***

Точно пред вратите на болницата една майка изведнъж разбра, че в инвалидната количка вече не возеше към изхода на път за дома дъщеря си , а само нейната материална обвивка. Тя започна да вика за помощ, но викът и беше вече повече от безсмислен . А дъщеря и се беше преселила в един навярно много по-добър свят.

***

Линейката току-що беше пристигнала след едно тревожно обаждане от анонимен глас за умиращ младеж в една квартална градинка в столицата. На една пейка лежеше безжизнен млад човек с видими следи от убождания в предмишниците. В близост до него на земята в тревата се бяха скрили от погледа на лекаря и медицинската сестра използвана спринцовка и игла.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Животът е шарен. А тук си събрала ...
10.03.2013 20:20
Животът е шарен. А тук си събрала късчета с черен цвят... Поздрави за написаното!
цитирай
2. linaviraassaamy - Благодаря ти за коментара.
13.03.2013 13:40
Най-скъпият цвят е черният, защото в него са събрани всичките цветове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1494216
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол