Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2011 13:36 - Малко релаксация преди всичко останало
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.05.2011 13:37


В малката и тясна кухня която представляваше заграден тесен балкон от сравнително малък панелен апартамент имаше място само за печката, хладилника, пералнята и мивката, които бяха изнесени там, за да се направи истинската кухня доста успешно на една малка детска стая със скромни размери. В това помещение в което не можеше човек да се завърти удобно било наляво или надясно, а само трябваше да прави скромни движения иначе щеше да се блъска в един или друг домакински уред имаше място само за един- примерно за домакинята. В мивката спокойно лежаха и чакаха да им се обърне внимание куп неизмити чинии, чаши и друга посуда с видими засъхнали следи от храни и питиета. Тези съдове приличаха на висока планина , която трябваше да бъде покорена и завладяна от жената , която в момента седеше пред телевизора и сякаш нищо друго не я интересуваше осен поредният сериял от поредният филм разказващ поредната житейска история.
Пералнята беше натъпкана до горе с мръсно бельо, а в банята също имаше още един куп мръсни дрехи които очакваха все пак в някой час от денонощието да бъдат изпрани и съответно простряни. Един друг куп от изпрани дрехи намиращи се върху спалнята очакваха мълчаливо да бъдат все някога изгладени и подредени в гардероба, ако не днес то може би утре или в най-лошият случай в други ден.
Един пръст прах се беше разтлал върху гладките повърхности на предметите в стаите и очакваше да бъде забърсан с влажна кърпа или поне да бъде изсмукан от прахосмукачката. Плочките в банята, ваната и тоалетната също очакваха търпеливо своят ред да бъдат почистени и освежени, ако не с рекламните почистващи материали от поредният рекламен клип, то поне със скромни стари и изпитани средства.
Господарката на дома продължаваше да седи пред телевизора в онази странна поза на хипнотизиран човек от някой магьосник факир, който с уменията си на фокусник не позволяваше на човека да помръдне с ръка или крак, камо ли да стане от мястото си където се намираше. Жената следеше с видим интерес всичко което се случваше на цветният екран и даже от време на време подсмърчаше, ако се показваха тъжни картини или се отправяха груби реплики в сериала.
На печката в кухненският бокс беше сложена една голяма тенджера с някакви продукти, които трябваше да бъдат сготвени , но все още очакваха вниманието на домакинята която упорито продължаваше да седи пред трелевизора забравила за реалното време и за реалният живот в който се намираше в действителност. Сякаш тя беше потънала в друг свят много по-интересен, много по-красив и може би много по-щастлив от нейният.

***

На екрана на телевизора се виждаха красиви добре облечени хора с изгладени стилни дрехи и с направени от професионален фризьор мъжки или женски стилни прически. Къщата в която живееха те беше идеално подредена и почистена, и блестеше със своят безупречен ред и разкош. В столовата върху трапезата имаше колосана ленена бяла покривка с добре подредени върху нея много и различни прибори, и посуди пълни с богати кулинарни изделия, и подбрани качествени, и скъпи напитки, които очакваха да бъдат опитани.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1493864
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол