Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2011 23:22 - Малък аператив преди вечеря
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 647 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.04.2011 22:21


Една жена на видима възраст към петдесетте седеше на един фотьойл който беше от една тъй наречена гарнитура на мека и удобна мебел за хол, но от нея беше останал само и единствено този. Всички други към комплекта мебели навярно се бяха изхабили и липсваха в помещението където се намираше дамата, и сигурно отдавна почиваха на градското бунище превърнали се в дребни трески от разпаднал се шперплат, тук -там  истинска дървесина, изтърбушен дунапрен и парцали от иначе красивата на времето си дамаска в червено и черно представляваща огромни черни рози на червен фон. Ръждясали вече винтове и железа се търкаляха някъде незнайно къде придържали някога цялата масивност на дивана, табуретките и фотьойлите.
В стаята където се намираше жената светлината беше приглушена идваща от една единствената крушка на иначе скъпият някога полилей от позлатен метал от който бяха останали само стъклените висулки, а всички останали фасонки за електрическите крушки с формата на пламък на свещ стояха като ослепели завинаги очи. Пред краката на госпожата имаше малка холна правоъгълна масичка с олющен кафяв лак и с много видими следи на повърхността и от загасвани в нея угарки от цигари. Жената беше облечена в износен светло зелен халат който беше протрит на лактите и тя потреперваше от студът който спокойно се  промъкваше в стаята и от счупените прозорци и беше завладял цялото въздушно пространство чувстващ се като господар в имението си. Върху масата имаше една бутилка с някакво питие, което беше на половината пълно и госпожата отпиваше от време на време от него като следеше внимателно всичко което се демонстрираше на цветният екран облизвайки  устните си и премлясвайки с език като прехвърляше в устата си от едната страна на буза си на другата дъвка с отдавна изгубен вкус и аромат. След няколко минути на продължително следене на предаването по телевизията жената с подпухнали от умора и алкохол очи заспа с дъвката в устата си така както си седеше във фотьойла без да бъде завита с нещо или от някой, а телевизора продължаваше упорито да излъчва предаването си вече повече от час в късната  половина на денонощието.

***

 

Закръглени и добре охранени мъже и жени в безупречно бели престилки с червен избродиран фирмен знак и с високи бяли колкосани шапки за пореден път демонстрираха своите изкусни умения в приготвянето на новото меню на днешното кулинарно предаване по телевизията. Всички те се надпреварваха да демонстрират направа на ордьоври, салати, основни ястия и десерти които с пълно право биха били наречени много скъпи и които можеха да бъдат предложени само в луксозните ресторанти. А това бяха черен хайвер, гъши пастет , филета от различни меса, различни на вид сирена ,броколи, аспержи, артишок и какви ли още не вкусотии.
Върху огромните плоски блюда тъй наречени плата бяха красиво подредени и скромно почиваха в мир омари, раци, миди, океанска риба, охлюви и жабешки бутчета овкусени с екзотични подправки. А най-голямата изненада на днешното предаване беше една огромна триетажна торта гарнирана с много и най-различни екзотични плодове много наподобяваща на натруфена и надута стара госпожица облякла най - смешната си старовремска рокля.

    



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1494637
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол