Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2011 16:09 - Неравен двубой
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 872 Коментари: 3 Гласове:
3



 

- Остави мъжа ми намира! Обичам го повече от всичко на света! Чуваш ли? Иди си от живота му и не идвай тук  при него повече никога! Върни се там откъдето си дошла и забрави този дом!
Една жена около четиридесетте с тъмно  червено боядисани коси дълги до раменете облечена семпло в тъмни и невзрачни дрехи, които я правеха още по-безлична не спираше да плаче и да говори сякаш искаше да бъде чута от целият свят, но сякаш не беше слушана от никой. Думите и се удряха в стените на помещението в което се намираше- една тъмна стая, която сякаш беше в синхрон с душата и. Сълзите на плачещата жена се стичаха по страните на лицето й , а тя не ги изтриваше с нищо и те свободни в движението си надолу към носа и устните й чертаеха солени водни пътеки размазвайки грима й. Разстроената емоционално жена продължи да говори с потреперващ глас:
- Не знам, какво толкова намира той в теб? С какво толкова го плени , само с красотата си ли или и с нещо друго? Но в живота не е достатъчна само външноста, човек трябва да има и сърце за да обича, а къде е твоето сърце, след като знаеш, че аз , само аз го обичам истински, а ти , ти имаш безброй мъже, които те харесват, които те желаят, които са готови да паднат в краката ти. Върви при тях и остави моят мъж намира!
Уморена от отрицателните емоции, които се надигаха , като вълна на развълнувано от страшна буря море се натрупваха в душата й и огорчената жена се свлече на близкият до нея стол прималяла от болка и огорчение. Хванала главата си с две си ръце тя зарида силно и шумно без да мисли, кой и защо би я слушал. За нея това нямаше никакво значение, на нея и беше напълно безразлично, че някой ще види сълзите и. Какво значение имаше сега това? Който иска нека да я слуша, какво приказва , нека да я гледа как плаче. Хората са егоисти, те не могат да разберат душата и чувствата й към мъжа на сърцето й. Какво въобще знаят те? Какво изобщо разбират? Нищо! Абсолюто нищо! Те се интересуват единствено само от себе си от своите си проблеми, от своите чувства и стремежи. Кой би и помогнал сега точно в този момент? Никой! Кой би се притекъл на помощ, за да я утеши, да и каже, че всичко ще се оправи, че и на най- лошото все някога идва краят. Но никой не идва, никой не я утешава и тя останала сама със страданието си с накърнените си чувства продължаваше да плаче още по-силно и неутешимо. Косата и се беше разрошила покривайки лицето й, гримът и се беше размазал още по-грозно върху страните й, а червилото и беше придобило онзи тъжен вид на излязли извън устните червени контури, които много наподобяваха на червено оцветените устини на клоун, който умишлено придаваше на лицето си тъжен и горчив вместо смешен израз. Раменете на жената потреперваха от силното ридание. Тя сякаш вече беше изгубила сили да се бори в този словесен двубой в който никой не и отговаряше, и тя се почувствува още по-самотна още по-изоставена и още по-нещастна от преди.
Изведнъж някаква сила , някаква необуздана енергия незнайно от къде дошла се беше вляла в тялото на тази нещастно влюбена жена и тя изведнъж стана рязко и се запъти към вратата на стаята в която се намираше. Със свити пръсти в дланите си малките и юмручета бяха почервеняли силно. Жената решена да направи всичко, но да спаси любовта си се нахвърли върху отсрещната жена, която я гледаше безмълвно и тихо, без да отговаря на нито една отправена и обидна дума, на нито един упрек. Тя с равнодушен поглед от високо гледаше направо пред себе си плачещата срещу нея жена с позавяхваща вече красота и не помръдваше нито с ръка, нито с тяло, нито с който и да е мускул от лицето си. Жената беше много красива с дълги руси коси покриващи по-голямата част от тялото и. Очите и бяха сини и спокойни излъчващи надменност и студенина сякаш вътрешно се присмиваха на всяка изказана дума от безутешно развълнуваната съпруга.
Червенокоста застана настървено пред русокосата и започна да блъска, да удря с юмруци. Да дращи с нокти лицето й и да дърпа, да къса да мачка  всичко попаднало в ръцете и. Но тя знаеше много добре , че този двубой е неравен. Русокосата жена не се страхуваше от нищо, защото беше спечелила сърцето на мъжа който искаше да има.....

***



В стаята започнаха да хвърчат раздрани ленти и парчета от луксозна фотографска хартия на лъскав плакат,
върху който имаше изображрение на една известна актриса. Червенокосата жена не можа да се успокои дори и след като видя накъсаните хартиени парчета по пода на стаята в която се намираше покривайки краката и, като едри бели парцали на подранил късноесенен сняг.
Раздраното хартиено лице на актрисата от ноктите на възбудената до лудост измамена съпруга остана все така равнодушно със студеният си и безучастен израз към това което се случваше в душата на червенокосата жена в тъмната и злогледа стая на неизвестен апартамент. Един от хилядите плакати, които по принцип се разлепяха по обозначените за реклама места, за да уведомят всички почитатели на актрисата за деня и часа на поредният и спектакъл незнайно защо беше закачен на вратата на стаята където се намираше червенокосата жена.

***

Един мъж към петдесетте беше седнал на един от предните редове в месният градски театър и очакваше с нетърпение да започне представлението и да види любимата си актриса. Той беше купил голям и разкошен букет от тъмно червени рози, които щеше да й поднесе след като премине и последното действие, когато се спуснат завесите, които бяха с цвета на розите. А всички артисти тогава щяха да се покажат пред зрителите за да приемат последните им аплодисмнти от отличната им актьорска игра и тогава влюбеният мъж от първите редове щеше да види дамата на сърцето си. А  за нея това щеше да бъде поредният влюбен фен, който нищо , абсолютно нищо неозначаваше за гордата и душа. 






















 

      



Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Много интересно написано! Позд...
06.02.2011 19:32
Много интересно написано! Поздрав!
цитирай
2. linaviraassaamy - Благодаря ти от все сърце за коментара!
07.02.2011 11:16
injir написа:
Много интересно написано! Поздрав!


Чудя се дали моите творби не са прекаленно трудни за възприемане от читателите и за това много малко коментарии имам?Ти как мислиш по този въпрос?
цитирай
3. linaviraassaamy - Някой е гласувал отрицателно
07.02.2011 11:16
и не се е обосновал ,а трябва!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1495269
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол