Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2010 12:16 - Написани знаци
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 924 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 03.10.2010 12:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Посветено на Olivier Virassamy image


Всичко лошо, което съществуваше и съществува в света беше събрано в три еднакво пишешти се  цифри, които носеха в себе си едно прдупреждение за опасност за всеки, който се докосне до тях. Там се намираше само тъмният свят и черният цвят без светлина и без капка бяло от никакъв източник, сякаш това беше един огромен Квазар готов да погълне безмилостно всичко и всички. Но това не е този астрономичен антисвят, който познаваме от учебниците по астрономия, а бихме го нарекли един антисвят в душите на хората, който се намираше всъщност зад една врата , която небиваше да бъде отваряна никога. Но ако все пак някой се реши да я открехне дори съвсем малко, просто само от чисто любопитство за да разбере, какво точно се крие там, то той би си нанесъл огромна вреда, както на тялото така и на душата си. Но един ден не се знае точно кой, някой някога е бил отворил споменатата врата дори само за един миг , за да разбере, какво има зад нея и тази му постъпка е допринесла за цялото зло на света, което съществува и в момента. Няма да се спираме на това кой може да е бил този, който е направил това, всъщност няма никакво значение кой е той, кога и къде е живял и как е преминал животът му след тази негова постъпка. Има различни интерпретации, както в литературата, така и в изобразителното изкуство. Оставяме нещата такива каквито са, такива каквито ги намираме в момента и насочваме вниманието си към това да разбереме , как и по какъв начин можеме да върнеме този черен свят и този черен цвят там където са били и да изчистиме един път завинаги душите си от злото, което се е вселило в тях даже и да изчистиме целият ни познат свят.
И така за целта ни е необходимо много голямо количество бяла боя,  много голямо количество светлина, за да можеме да смесиме бялата боя с черната и да смесиме светлинана с тъмнината и от това да се получи нещо средно, което ще ни помогне постепенно и малко по малко да заличаваме всичко тъмно и лошо в света и в душите ни.
Белият цвят всъщност е всичко, което човек мисли, говори и прави в името на доброто, любовта и човека, а светлината е последицата от всичко това. И ако решиме да разбереме , кои са белите неща в живота ни, то това би  било много лесно просто само трябва да се огледаме наоколо и те сами ще се покажат пред очите ни.
Музиката, която човек твори с мисъл за трите неща споменати по-горе, а именно доброто, любовта и човека носи в себе си красота и хармония, която достига до душите на хората и постепенно ги прави по-добри. Звуците с внимателно подбрани нежни тонове и комбинирани в приятни мелодии, които се излъчват в пространството най-лесно биват възприети , чрез ушите ни и най-бързо достигат до сърцето ни, до мислите ни, до чувствата ни и до душата ни и когато слушаме нежните мелодии на инструментите или нежният глас на певеца изведнъж усещаме ,че се променяме мигновенно, сякаш всичко лошо и негативно около нас изчезва , като с магическа пръчка и ставаме несъмнено по-добри, по-състрадателни и по-любеобвилни към всичко и всички, което ни заобикаля. Колко много бяло е нужно, за да бъде изчистен един път завинаги черният цвят натрупал се с времето и в най-малките гънки на умът и на душата ни.
Картините с внимателно подбрани цветове , и съчетани в прекрасни форми и коомбинирани в едно прекрасно цветово излъчване , които човек гледайки възприема , чрез зрението си напълно директно също така бързо достигат до сърцето и до душата ни, до мислите и чувствата ни. Тези картини, които носят чрез изображенията си само добро и любов могат по същият начин, като музиката да ни променят към по-добро. И ако днес в душите ни е влязло повече светлина от вчера, а утре ще влезе повече светлина от  днес, то ние сме на път да се промениме, наистина много бавно, но напълно сигурно към по-добро.
Думите написани в романи, разкази и стихове чрез мислите ни, които ги преповтарят дума по дума в процеса на четенето им  също намират много бързо лесните и кратки пътища  до сърцето и  душата ни и те също могат да допринесат до достигане на повече любов, доброта, състрадание и съчуваствие към човека.
Колко отговорни трябва да бъдат всички творци на музика, картини и на писмена реч, които с думите си рисуват образи или творят музика и колко лошо въздействуват всички творби , ако са направени да внушават  точно обратното и черните тонове и липсата на светлина там са в изобилие. И ако за сега разнообразието на езиците ни разделят малко или много, за да се разбираме напълно и директно веднага на момента, когато искаме да общуваме помежду си, то изкуството в различните си области всъщност ни въздейства и се възприема най-бързо и най-лесно.

***

Трите еднакви цифри, които внушават нещо лошо, неприятно и непоправимо е свъщност изображение на трима души обърнати с главите надолу, което ще рече , че не се намират в нормално изправено състояние за да вършат нещо каквото и да е било. Кога в същност човек се намира с главата си надолу, може би когато не е жив и да иска нещо добро да направи в това  си състояние на покой всъщност вече е повече от невъзможно. Кои са тези трима можеме само да гадаеме, но повече от явно е , че в токава анормално състояние никой никога вече не може да направи и най -голямото добро , което е замислил в живота си.


image
    










Тагове:   написани,


Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. linaviraassaamy - Разказ от поредицата : ,,Разкази с напълно неочакван край,,
03.10.2010 12:17
Всяка прилика с лица и събития е повече от случайна!

Митове и легенди
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1495490
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол