Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2010 16:53 - Обърнато огледало
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 2695 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 22.09.2010 09:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Посветено на Olivier Virassamyimage


,, Не те обичам ни най-малко,,каза и той може би за да я отблъсне завинаги от себе си. Но всъщност се случи точно обратното. От силното отблъскване се получи едно феноменално и уникално привличане напълно необяснимо. А тези думи кънтящи в главата и изказани от него, не спираха да се преповтарят от мислите и. И когато тя разбра истината не можеше да се побере в кожата си. Искаше и се никога, абсолютно никога да не беше узнавала каквото и да е било, за мъжа когото обичаше. Тя не знаеше какво да прави със себе си, с любовта си, с чувставата си. Искаше сякаш да изреже с остър нож буквално този период в живота си от тяхното съвсем случайно запознанство до научаването на истината за него. Искаше и се никога да не беше го срещала. Никога да не беше виждала лицето му, никога да не беше се влюбвала в него, но уви. Животът сякаш и се подиграваше и и говореше директно в очите с демонстрацията на истината:,, Какво си въобразяваш мила? А? Какво си мислиш ,че правиш? Интерсно къде е истинската любов?А? Дали си я намерила вече влюбена в този мъж и искайки го само и единствено за себе си? Какъв егоизъм от твоя страна! Какво знаеш ти изобщо за любова? А тя може би има много и различни лица и къде можеш да я откриеш наистина?,,
Идваше и да се тръшне на леглото и да зарови главата си във възглавницата и да плаче ,не ,да вие от болка. Идеше и да скъса всичко каквото беше написала за него в любовни рими, да ги запали , да ги изгори и да намери утеха в пламъците на изгарящата хария от изпепеляващата я любов. Искаше и се никога ,абсолютно никога да не беше ходила там, да го търси, да не беше го чакала, да не беше му се обаждала, въобще да не го познаваше. Искаше и се да върне времето назад, да има силата да направи това и да успее. Да се върне не с наколко години, а с цели двадесет, за да може да промени нещата в живота още в онзи съдбоносен миг, когато всичко е започнало да се случва и той-мъжът когото обичаше- завинаги да се промени. Но кой има тази абсолютна власт над времето и над живота? Никой! И тогава, какво и остава.......?

***

Празненството продължило с пълна сила до преди час, сега беше със затихващи емоции и действия показващи идването на краят му. Храната приготвена за случая беше почти изядена и само някакви жалки остатъци се търкаляха по покривката на голямата маса в трапезарията, а чиниите до преди няколко часа пълни, сега бяха в грозен и ужасен вид с мазните си разноцветни петна. По платът до скоро бял, а сега неузнаваем, от който беше направена покривката имаше лекета от червено вино, шампанско, шоколадови складкиши, мазни следи от сандвичи, разсипан доматен сос, майонеза и горчица , мръсни вилици, смачкани салфетки със следи от червило, празни чаши омазнени от пръсти , полу пълни или напълно празни бутилки от различен алкохол и безалкохолно, и какви ли още не неща показващи много добре ,че тук на тази маса е паднало буквално едно голямо плюскане.
Музиката беше спряла отдавна, а всички лампи в жилището бяха запалени независимо в коя стая се намираха гостите из цялата къща и тя светеше, като голяма коледна елха в контраст с тъмнината навън, която показваше времето много след дванадесет през нощта. Всички всевъзможни прозорци и балконски врати бяха отворени, защото горещината на юлското лято беше непоносима , и чак сега започна да се отдръпва и да прави място на сутрешният хлад. А наоколо се чуваше само леко похъркване, тих неясен говор, пиянска реч неслушана от никого и креслив женски кикот.
На горните етажи на къщата , където още течеше купонът се намираха спалните помещения. В тази къща, която до преди няколко часа блестеше от лукс и чистота сега беше в едно безобразно състояние. По пода директно върху скъпия килим , върху стилните фотьойли и дивана, върху мраморните плочи на коридорите и антрето покрити с персийски пътеки се въргаляха пияни от алкохол или упоени от упойващи вещества хора: младежи и девойки, като не се знаеше какво точно празнуваха , дали успешното завършване на випуска или рожденият ден на домакина , но това не беше чак толкова важно.
В една не много голяма стая на вторият етаж имаше няколко младежи, които допиваха последните бутилки намерен алкохол. На малката стилна в бяло спалня лешеше един почти мъртвешки пиян младеж. Лицето му беше приятно и нежно, като на момиче , казано направо красиво. Черната му дълга и права коса се беше разрошила и покриваше по-голямата част от лицето му. Той беше почти гол и не се знаеше къде беше захвърлена скъпата му риза, а черният му панталон марка ,, Габардин,, му беше наполовина смъкнат. Един друг младеж беше легнал върху него и дали от замътненият му мозък от изпитият в огромни количества алкохол или от действието на специалните цигари, които бяха донесени от един от гостите на тържеството, явно беше сбъркал мислейки в пияна си глава, че тези разпилени коси и това голо тяло принадлежат на онова момиче, което цялата вечер му се натискаше и му досаждаше. И сега замъгленият му разсъдък беше родил една единствена мисъл, която той искаше упорито да осъществи.
- Сега ще видиш ти кой е Дон Жуан, скъпа! - И казвайки тези думи по-скоро на себе си той се опита да обладае дълбоко заспалият и лежащ на леглото, и нищо не подозиращ младеж.

***

В сънят си тя видя любимият си мъж много, много близо да себе си. Имаше чувството, че само да протегне ръка и ще го докосне по лицето и ще може да го целуне всеки момент. И когато тя отвори устните си с цвят на разцъфнала червена роза, изведнъж неговит образ се обърна наопаки, като образа на обърнато огледало и там където бяха устните му всъщност се оказа челото му. И вместо да го целуне като влюбена жена със страстна, изгаряща и любовна целувка по устните, тя го целуна леко и нежно по челото, като негова сестра.

image










Тагове:   огледало,   обърнато,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - nqmam dumi. . . . . no 4ovek trqbva da ...
18.09.2010 18:46
nqmam dumi..... no 4ovek trqbva da se bori za lubovta si..ostanaloto e inerciqta na jivota
цитирай
2. linaviraassaamy - Благодаря ти за коментара!
18.09.2010 18:53
Човек, не знае защо някои неща му се случват!
цитирай
3. анонимен - oba4e majat na snimkata mi napomnq ...
19.09.2010 00:30
oba4e majat na snimkata mi napomnq za edin 4ovek , koito preobarna jivota mi...
цитирай
4. linaviraassaamy - Тази снимка е случайно избрана от
19.09.2010 09:29
анонимен написа:
oba4e majat na snimkata mi napomnq za edin 4ovek , koito preobarna jivota mi...


Интернет!
цитирай
5. анонимен - da be ot neta. . . . no se okaza mnogo ...
19.09.2010 10:57
da be ot neta....no se okaza mnogo strahliv maj..
цитирай
6. sun98 - Тъжно!
19.09.2010 14:18
Но истинско!
цитирай
7. linaviraassaamy - Не знам времето ще покаже!
19.09.2010 14:40
анонимен написа:
da be ot neta....no se okaza mnogo strahliv maj..


То е най-добрият съдник на всичко!
цитирай
8. анонимен - abe 4ovekk. . az ako 4akam vremeto da ...
19.09.2010 15:12
abe 4ovekk..az ako 4akam vremeto da re6i vmesto men..ehe...ne sa taka ne6tata....vzema6 jivota v svoi race i deistva6..
цитирай
9. linaviraassaamy - РАЗКАЗ ОТ ПОРЕДИЦАТА:,, РАЗКАЗИ С НАПЪЛНО НЕОЧАКВАН КРАЙ,,
19.09.2010 17:21
ВСЯКА ПРИЛИКА С ЛИЦА И СЪБИТИЯ Е ПОВЕЧЕ ОТ СЛУЧАЙНА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485660
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол