Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 17:00 - Пеперуда
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 2176 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 22.09.2010 09:32


Посветено на Olivier Virassamyimage


Лицето е най-възхитителната част от тялото! Не само, защото веднага в мисълта ни идват думите,че сме :,,Създадени по Божий образ и подобие,, , но защото то е уникално само по себе си. Всеки оглеждайки се в очте на другият срещу него е откривал с изненада и духовна наслада красотата си, че е харесван , която красота излъчва в младежките си години и колко тъжно е, когато с времето тя повяхва, като попарено нежно листо от сланата през есента. Та нима именно лицето не е първото , което заглежда човек в отсрешният, който идва към него. Разбира се , че после погледа се спуска надолу, към тялото за да се прецени дали само лицето е привлекателно или и тялото е също така привлекателно , като цяло. А щом човекът заговори било то мъж или жена, веднага духовността и интелигентността му се проявяват наяве и красотата вече е абсолютно пълна. Колко е важно човек да харесва себе си такъв какъвто е, да се обича такъв какъвто го е създала придодата в съчетанието от гени, които носи от единият и от другият родител. И ако човек полага грижи за себе си, за да изглежда добре, това е не само за собствено удоволствие , но и за радост на очите на всеки, който го гледа. И как гледайки младите около нас днес им се радваме и възхищаваме , като на наши деца и с лека тъга си казваме на ум :,, Ех, и ние бяхме млади и хубави, но времето си тече и изтича, като вода през пръсти...!,,
И колко радост доставят децата на родителите си, които прекопирват сякаш под индиго техните черти и колко мило е, когато се вгледаш в лицето на новородено и леко подслушваш разговора на бабите, дядовците, родителите и други роднини дошли да го посрещнат от родилният дом или дошли на гости на празника ,,Погача,, в дома на новороденото казвайки : ,, Виж, виж колко много прилича на баща си ,,одрал му е кожата,,!,,Ами очите, очите са точно като на майка му ,виж го само, виж какво носле има,, И се изпълва въздуха с нежност и обич от всички, които присъствуват .
Колко е важно лицето на човека! Сякаш то е паспорта му за представяне пред света, и когато двама души, които си приличат , но живеят в различни краища на планетата се наричат ,,двойници,, нима това не е едно доказателство, че всички ние имаме едни и същи прародители с общо начало. Нима това не ни кара да се замислиме, че може би всички ние всъщност сме клоните на едно голямо разклонено вековно родословно дърво, което има едно стъбло и един корен и как тези мисли ни говорят ,че всъщност независимо къде живееме, независимо къде се намираме трябва да се обичаме, като родни братя и сестри и сякаш само далечно измеримите разстояния ни правят чужди, но всъщност ние сме си по-близки отколкото можеме да си представиме.
И ако има един мъж, който харесва дадена жена или жена, която харесва даден мъж нима това не е повикът на гените им , които на подсъзнателно и необяснимо ниво им говорят, че точно с този човек трябва да се съчетаят сякаш, за да се допълнят взаимно. Или колко ни е мъчно, че сме се влюбили в някой, който всъщност не ни намира чак толкова красиви и привлекателни, сякаш неговите гени му казват : ,,Не, ти не трябва да се съчетаваш с този човек!,, сякаш има нещо, което наистина пречи да сме заедно точно с този определен човек, който сме харесали и който сме избрали, и не идва ли в такъв случай мисълта ,че може би наистина не трябва да се събираме и да се съчетаваме . И въпросът ,,Защо?,, излиза на преден план и може би не е случайна мисълта, че някога , някъде тези гени са били напълно еднакви и може би сме роднини без да го подозираме нито да го знаеме нито ние нито другият.

***

Тя беше красива, не, не само че го мислеше, но тя го знаеше бяха и го казвали многократно. И сякаш с течение на годините, нейната красота разцъфтяваше все повече и повече, и във всяка възраст в която тя се намираше беше от привлекателна по-привлекателна.
А той, незнайно защо я отбягваше. Дали защото беше влюбен в друга жена, може би много по-млада, може би много по-красива или поради някаква друга причина, кой знае, но за да я отблъсне от себе си един ден той и каза направо:
- Ти си грозна!
А тя дали защото наистина му повярва на думите или от мъката която изпитваше, че той не я обича, не се знае, но една сутрин, когато се погледна в огледалото изведнъж установи ,че тя е започнала да се променя. Точно около очите и носът и цялото това място от лицето и, което сякаш наподобяваше маска от Карнавалният празник на ,, Вси Светии ,, имаше формата на голяма бяла пеперуда, кацнала необезпокоявана от нищо и от никой. Постепенно пигментацията на кожата и започна да изчезва и на нейно място се виждаше бяла, неестествено нежна кожа, напомняща бял мрамор.

image


Тагове:   пеперуда,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Гените подсказват?
08.09.2010 17:20
Гените подсказват?
цитирай
2. linaviraassaamy - Още много неща
08.09.2010 17:34
има за проучване в тази насока!
цитирай
3. linaviraassaamy - Самият факт, че човек харесва
08.09.2010 17:36
точно определен тип хора не е ли странно?
А освен това е доказано, че човек може да се влюби в себе си, ако му предоставят лице с неговите черти , но в противоположният пол! Не е ли повече от старанно?
цитирай
4. linaviraassaamy - РАЗКАЗ ОТ ПОРЕДИЦАТА:,,РАЗКАЗИ С НАПЪЛНО НЕОЧАКВАН КРАЙ,,
20.09.2010 08:18
ВСЯКА ПРИЛИКА С ЛИЦА И СЪБИТИЯ Е ПОВЕЧЕ ОТ СЛУЧАЙНА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485672
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол