Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2010 16:51 - Метаморфоза
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 3565 Коментари: 13 Гласове:
5

Последна промяна: 12.09.2010 13:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако погледнеме на природата, която е създала толкова много и различни видове в животинският свят и внимателно разгледаме мъжките и женските екземпляри, то веднага в очите ни би се набила разликата в тяхното оцветяване било на козината им, ако обитават сушата,  на перата им , ако обитават висините на простора, или на люспите им ако се намират във водните пространства. Както ни е известно това е така, за да може женският вид, който винаги е по-слабо надарен с багри от мъжкият вид на даден животински екземпляр, да бъде предизкикан, за да се чифтоса и да се създаде поколение. Това се вижда така добре както при сухоземните животни, така и при  птиците и рибите. Но да оставиме животинският свят на спокойствие и да обърнеме вмимание на хората, как при тях са поставени нещата за привличане на противоположният пол за да се получи, така да се каже сливане между двамата души-мъж и жена- за да създадът поколение , която е една от основните цели в съвместното им съществуване.
Тук нещата сякаш са обърнати противоположно и жената е тази, която прави всичко възможно, за да привлече погледа и вниманието на мъжа към себе си! Сякаш мъжете са поставени в една пасивна позиция и трябва да бъдат, така да се каже предизвикани за действие. Ето, например жената посещава фитнеса или ходи на аеробика, за да запази тялото си все така младо и жизнено, за да не се натрупват отгоре му излишни килограми . Посещава басейни и сауни, както и лични масажисти. Други работещи за красотата на жената са фризьори, които с фантазията си оформят прическите им в различни видове фризури, боядисват косите им в различна цветова гама, а понякога и експериментират с кичури или цели нива на косата, боядисана в различни тонове на цветовата гама. Подравняват я в различен вид дължина, както и  употребяват различни продукти за фиксиране, подхранване, сгъстяване и каква ли още не грижи за да бъде коста, като много добре поддържана украса на главата. А масажистите със сръчните си ръце изглаждат несъвършенствата на тялото, като премахват натрупаният целулит на не желани и не подходящи места, та чак човек да го хване яд и да се запита защо ли тези мастни отлагания не се натрупваха примерно направо и директно на гърдите, за да изваят един прекрасен и съвършен бюст, а се трупат на корема, задните части или талията където изобщо не трябва да им е мястото. Ако заговориме пък за козметиците , които употребяват най-различни маски, кремове, билки и билкови помади за подмладяване изискващо няколко сеанса платени от клиентката доста щедро, за да се заличат бръчките започнали да се появяват тук и там по кожата на лицето, както и луничките , черните точки или други някакви несъвършенства. След това идва ред на гримьорите, които имайки пред себе си цяла палитра от различни видове сенки, сякаш това е палитрата на изкусен майстор художник, те започват с лекота, внимание и нежност да нанасят фон дю тен,  различни тонове гримове, руж и по лицето на клиентката,както и подходящо червило върху устните с усърдието на признати професионалисти. Да не забравяме и  маникюристите и педикюристите, които се залават за работа да направят ноктите на ръцете и на краката на въпросните дами, като  най-напред започват с изпилването им  и оформянето им  на дължината и формата на маникюра, после  почистват излишните кожички върху тях или отстраняват ненужните натрупвания на мъртав епител по грубите места на кожата на петите. След това  слагат основен лак върху ноктите, след което декорират цветя, лентички,точици,завъртулки или други разни дребни фигурки, а най-накрая се поставя и прозрачен лак, който да задържи декорацията до следващият път когато клиентката ще ги посети отново.
Що се отнася до облекото  изкусни шивачи моделиери работят усърдно в изработването на дадена дреха избрана от известно модно списание било то дреха от две части: сако и панталон или пола и сако или само някаква ефирна рокля. След като вземе мерките на клиентката шивачът влагайки много фантазия и знаейки пропорциите на тялото на жената решава как точно да скрои и да  ушие модела на дрехата така, че да се прикрият успешно недостатъците на фигурата и да се подчертаят само нейните съвършенства. И когато всичко стане готово клиентката облякла се в новтата дреха да се хареса в огледалото поставено пред нея. Цели фабрики работят в името на красотата на жената да изглежда тя добре, да бъде харесвана и желана от мъжете и съответно да бъде избрана , като дама на рицар от отминали времена. То това са фабрики за : козметика и парафюмерия, платове, чанти и  обувки, облекло и бельо, чорапогащници и аксесоари, и  какви ли не още други неща, а да не забравяме и ювелирите, които със своите сребърни и златни изделия подчертават и без това нежният вид на дамата с предлаганите обеци, гривни, пръстени и други накити.
А колко време е нужно да отдели една жена за своята красота, което не се измерва в минути или часове, а в цели дни, седмици и месеци-просто цял живот!
Ето че пред нас стои една такава издокарана и напарфюмирана дама, която редовно посещава часовете по аеробика, както и личнят си фризьор и козметик,/отварям една скоба да не забравяме не по-малко важните гинеколог и зъболекар, които в никакъв случай не са пропуснати за момента, но ние сега  не говориме за здраве и здравословни проблеми/ и тя  не оставя на мира  и  личният си шивач-моделиер.
Да я разгледаме само от главата до петите, как младата жена с голямо усърдие и постоянство поддържа този си съвършен вид. И ето виждаме, че косата и е в подходящ цвят, който подхожда на цвета на очите и. Е, няма да изпадаме в подробности, защото тази дама е един събирателен образ за женска красота и уточняването на цветове и нюанси биха били груба грешка , защото всяка друга жена с различен цвят коса и очи би се сметнала, като пренебрегната , а това е повече от ужасно, за един такъв разказ стремящ се да предаде пълна достоверност за красотата на женският пол.
А ние с погледа си от косата  се спускаме леко към ушите със специално избрани на вид обици,  след това слизаме към  врата , а върху бялата шия се вижда едно страхотно бижу в комплект с обиците, което с отблясъка си сякаш иска да ни подскаже точно от къде произхожда, кой е неговият майстор ювелир и на каква стойност за оценяване подлежи то, с какви на вид и с  колко  на брой камъни е декорирано бижуто  но...пак казвам ,че няма да изпадаме в подробности, защото ако наречеме, че е златно,  други дами пък предпочитат сребро.
След шията на дамата  следва да видиме добре оформеният бюст / не, няма да уточняваме да ли е естествен или за него някой се е бръкнал на дълбоко в джоба си, за да плати на съответният специалист по оформяне на бюстове -това със сигурност е само мъж- за да може да се радва и денем и нощем /, който е много добре подчертан от сутиена с онази форма на изработката и вида на материята, с която дори и най-малките гърди ги прави да изглеждат много, много голями.
Ето че дрехата ни се набива на очи, да наистина много добре изработена като  модел, който стои прекрасно на снагата и/ както казах няма да изпадаме в подробности, каква е снагата и щом е женска и млада значи задължително е хубава /,след което се спуска погледът ни надолу към ханша и краката. Дрехата със своето продължение стои все така красиво и по мярка. Сега забелязваме, че върху ноктите на  малките и  ръце е поставен прекрасен лак, а тя държи малка кокетна чантичка, толкова малка, колкото да се поберът само влажни салфети, мобилен телефон и кредитна карта. Ами то друго не и е нужно! И така погледа ни продължава да се плъзга все по надолу и виждаме едни прекрасни обувки на краката на младата дама в тон с дамската чантичка ,а преди тях сме шокирани от дамските чорапи с цвят и фигури подхождащи на цвета на дрехата и дамските аксесоари.
До тук всичко изглежда идеално и съвсем съвършенно сякаш тази жена е излязла от едно модерно списание за красота и мода на известна и себеуважаваща се фирма.
И ето, че тази или друга подобна на нея жена очаква съответно одобрението на мъжкият пол за да изпита истинско удовлетворение от всичките грижи които е положила за себе си, всичките средства, които и костват за тези грижи, както и цялото време и внимание на обслужващият я колектив от специалисти. И когато очакваме нещата да се развият от благоприятно към по-благоприятно стечение на обстоятелствата, и ако има нещо което да ни шокира, и което най-малко може да очаква човек е неодобрението на отсрещният противоположен пол.
Колко много труд, време, пари, нерви и енергия само и само, за да се съединят мъжът и жената в едно за да създадът поколение ? Не е ли учудващо?

***

Забързани в грижи и проблеми повечето от съврементите жени на средна възраст къде от безпаричие, къде от липса на желание занемаряват себе си и все повече и повече запиличват на това, което най-малко биха искали да бъдат. Те с годините започват все по-рядко да се застояват пред огледалото. Телата им загрубяват с натрупаните излишни килограми, които просто нямат смъкване. Или ако за малък период от време жената е успяла да свали няколко килограма , то след поредният стрес тя ги възтановява двойно. Хормоните изгубват силата си с течение на времето. А жените  все по-рядко имат желанието да бъдат с партньор и ако не за създаването на деца, то поне за нормално функциониране на организма  трябва поне веднъж седмично да имат полов контакт, но това  все повече и повече отпада, докато на края се изгуби всякакъв интерес към отсрещният пол. Лицата на жените придобиват все по-груби бих казала мъжки черти, да не споменаваме и хормоналното окосмяване на брада и мустаци, което още повече ги загрозява. Повечето от тях престават да поддържат дълги коси и се подстригват все по-късо и по-късо, и ако са облечени тъй да се каже по мъжки, тогава единствено говора и бюста им ги издават, че са от женски пол. И сякаш все повече заприличват на някой неопределен  вид на природата, при който оцветяването на козината, оперението или люспите вече клонят към пълно безцветие, а може би е вече и без особенно значение за самите тях. Добре е,  че поне още няколко години ще остане непромен поне интелекта им,  докато най-накрая се простят и с него.


image

        
 


Тагове:   метаморфоза,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. galatceq - Всички сме конфигурация от прог...
21.08.2010 17:04
Всички сме конфигурация от програми - самата истина ;)
цитирай
2. linaviraassaamy - Ще се радвам разкзът ми
21.08.2010 17:17
да те е впечатлил с идеята си за красотата и нейната преходност!

Благодаря!
цитирай
3. linaviraassaamy - Разказ от поредицата:,,Разкази с напълно неочакван край,,
21.08.2010 17:18
Всяка прилика с лица и събития е повече от случайна!
цитирай
4. injir - На колко си години, мила? Попрех...
21.08.2010 19:08
На колко си години, мила? Попрехвърли някой друг десетак, погледни се в огледалото и тогава си спомни какво си написала. Битката с възрастта е различна, но няма как старостта да не победи. Всеки остарява, освен ако не умре млад. Извини ме за сравнението, но не искай от жените на 50 да изглеждат като на 20.Това се отнася и за мъжете. Да не забравяме и болестите, които те спохождат и нахвърлят върху теб, заради ЕГН-то. Желая ти прекрасен живот!
цитирай
5. linaviraassaamy - Всеки ден гледам
21.08.2010 20:21
старостта и смъртта в очите!
цитирай
6. injir - Е, тогава ти е ясно. Няма какво да ...
21.08.2010 23:22
Е, тогава ти е ясно. Няма какво да обяснявам. Някои неща и да искаме не можем да променим. Може да си създаваме само добри емоции. Те са като лекарство, не мислиш ли?
цитирай
7. linaviraassaamy - Замисъла на разказа
22.08.2010 08:21
е много по-дълбок, но искренно се радвам за коментарите ти към него!
цитирай
8. injir - Може да не съм разбрала. Съжалявам, ...
22.08.2010 10:26
Може да не съм разбрала. Съжалявам, ако съм те засегнала някак си. Понякога думите се възприемат по различен начин. Винаги от своя ъгъл гледаме на нещата и понякога грешим. Едно е важно . Старостта, каквато и да е тя на външен вид ,трябва да се уважава.Всеки върви към нея. Ако е позволил Господ,разбира се. Приятен ден.
цитирай
9. linaviraassaamy - Благодаря
22.08.2010 10:49
за вниманието ти!
цитирай
10. injir - И аз ти благодаря. Човек непрекъ...
22.08.2010 11:03
И аз ти благодаря. Човек непрекъснато може да се учи от другите.Поне за мен е интересно и полезно и ми помага. Всеки е понаучил от живота си нещо, с което ти пък не си се сблъскал. Ето, така опитът човешки се увеличава. Понякога е достатъчно да послушаш другия, за да не ти се налага като Сизиф да търкаляш камъни нагоре.:) Приятен ден желая!
цитирай
11. linaviraassaamy - Много е важно
22.08.2010 11:57
човек да има остър слух и усет за нещата, които се случват около него !Когато четох биографични бележки за Елин Пелин и други българси автори разбрах, че те са чували много реплики от устата на свои съседи, близки или приятели ,които са ги впечатлили и после тези думи са ги употребявали в разказите си. Например съм чула следните изрази:
Когато бях на посещение при една жена за да и направя манипулация за деня / това беше преди 20 години/ тя употреби следният израз за косата си, защото се беше залежала и тя беше започнала вече да и капе, тогава чух думите и:
- Искаха да ми ,,отсечат,, косата, ама аз не им дадох!
Инресесен израз ,,да ми отсечът косата,, нещо отделят от теб самия и погледнато това е точно така, нещо от теб напрактика умира!
Другият израз като пример е:
В разговор с моята леля във връзка със започване на пубертета при момичетата,говорихме за моя племеница, която посещаваше клуб по модерни танци ,да е била около 14-16 годишна. Тогава коментирахме за някои неприлични движения в модерният балет ,които са свързани с партньор. Тогава леля ми каза следното:
- По този начин момичетата се ,,събуждат,, много рано !
Интересно е нали , като израз -не узряват ,а ,,се събуждат,, сякаш те са цвят на роза, която в детските години е затворена пъпка ,а в пубертета се разтваря ,сякаш се събужда от сън. И тези танци може да предизвикат по-ранно съзряване с по-ранни интимни мисли за противоположният пол! Естествено племеницата я отписаха от този курс!
цитирай
12. injir - Думите са невероятно нещо. На мен ...
24.08.2010 15:21
Думите са невероятно нещо. На мен също ми правят впечатление. Носят особено внушение и различен смисъл. В това е и умението да боравиш с езика - да намериш и по-скоро да усетиш най-подходящото слово.
цитирай
13. linaviraassaamy - Да, така е
26.08.2010 14:13
едно нещо може да бъде казано по различен начин и да бъде възприето по различни начини, колко много трябва да внимаваме с думите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485558
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол