Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2010 20:27 - Поща
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 1017 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 19.09.2010 09:51


image
На какво би се зарадвал човек , когато му подаряват нещо било то за рожденният му ден, за Нова Година, или за Свети Валентин. Вкусовете на хората са много различни, но ако за някого една книга е напълно достатъчна, то за друг дрехи или бижута биха били любим, скъп и желан подарък. Не винаги това което ние мислиме ,че би доставило радост на любимият ни човек, наистина той би го харесал и би се зарадвал на поднесената му вещ в знак за уважение, и любов. И така много е трудно да се улучи точно това, което би било интересно и приятно, като подарък, но никой не може да надникне в мислите на другият за да знае кога , какво и как да поднесе в израз на уважение и обич.
И ето ,че една жена мислила по този въпрос всъщност не е знаела, а и не е имало как да разбере какви чувства биха породили някои вещи подарени от нея на любимият и човек. Познатата мъдрост ,че повече радост доставя подарената вещ на този който я подарява , а не на този който я получава е всеизвестна. С какъв трепет се е докосвала жената до всяки подарък, с каква любов и мисъл тя го е пакетирала, че да зарадва любимият си човек. Колко време и е било нужно за да обикаля по магазините, да търси, да подбира, да избира и най-накрая да се спре на точно този предмет , а не на някой друг. Как избирайки предмета тя е мислила за цвета на опаковачната хартия да се доближава до цвета на подаръка, как панделката с която ще го украси да подхожда на самият пакет. Как с трепет тя е избирала поздравителната картичка и е мислила какви точно думи да съчини за поздравителният текст. Каква огромна радост и е доставяло всичко това което върши до най-малката подробност .
Например тя решава за Нова година да подари на любимият си един прекрасен домашен, плюшен халат в тъмно маслено зелен цвят. Жената с треперещи от вълнение ръце се е докосвала до халата, усещала е мириса му ,а той с аромата си на ново е събуждал мисъли в главата и ,че той-любимият след няколко дни ще отвори пакета и ще види скритият в него подарък. Как той ще го вземе в ръцете си, ще го разгърне, ще го разгледа, ще го премери дали му става по мярка ,и как би се зарадвал когато разбере, че му е точен , както и за добрият избор на цвят и на материя. В мислите на жената започнаха да се рисуват картини как след сутришната си баня той-нейният любим ще облече халата , който ще попие нежно ситните капчици вода , ще го обгърне целият и почувствувала кожата му мекотата на материята ще въздейства на тялото му да се отпусне на фотьола. Мъжът ще изпие с удоволствие сутришното си кафе, ще разгърне новият вестник и ще посрещне деня наистина щастлив и благодарен ,че има една жена , която мисли за него и има едно сърце ,което го обича.
С наближаването на празника на Свети Валентин влюбената жена трескаво започва да мисли какъв да бъде следващият подарък за нейният любим, с какво този път да го изненада. Впуснала се в едно маратонско надбягване с времето в непрекъснатото обикаляне по магазините, тя най-сетне се спира на една голяма маслено зелена кърпа ,която ще подхожда напълно на зеленият халат, който тя му беше изпратила преди два месеца за Коледа и Нова Година. Тя пак потъва в едни вълшебни мечти за подаръка и нейният любим. Как той с изненада ще открие приликата по цвят и материя на кърпата с тези на халата, който е получил. Как той решил да посети фитнеса взима скъпият подарък, за да има с какво да попива избликващата пот от кожата при изпълнение на силовите упражнения, които той упорито извършва за здраво и силно тяло, което е мечта за всеки мъж, който иска да впечатли с атлетичната си фигура. Как нежната материя с аромата си на чисто се докосва до настръхналата му кожа след взимането на студеният здравословен душ след фитнеса. Разбира се, както винаги опаковката и панделката за подаръка също са избрани внимателно и в подходящ тон.
Когато идва празника за именият му ден влюбената жена пак хуква по магазините за да избере поредният подарък. Този път тя се спира на тъмно сиво сатенено бельо състоящо се от две части потник и слип. Жената решава да го комбинира с парафюм и дезодорант на една доста скъпа и известна чуждестранна марка, която има една страхотна реклама по телевизията изразяваща страстни чувства между мъж и жена в прегръдка обгърнали с ръцете си телата си облени целите от водни капки дъждовна вода. Наистина страхотна реклама, сякаш много подходяща за случая , като по този начин жената за сетен път ще демонстрира страстните си чувства към своят любим. И тя пак потъва в мечти и прекрасни мисли за подаръка и за любимят и мъж, как преди да отиде на работа той облича прекрасното бельо, напръсква се щедро със скъпият парафюм и така освежен с благодарност към нея с радост отива до офиса , където работи с нови сили за деня и се впуска във вихъра на служебните си задължения.
След няколко месеца идва и рожденният му ден. Тогава жената решава този път да купи на своят любим козметични продукти от роза , а те са съответно шампоан, балсам, сапун, лосион след бръснене,парафюм и крем за лице. Розовото масло от което са направени те са типичен национален продук, който е много уважаван от различни чуждестранни козметични фирми, които искренно признават достойнствата на розовото масло и розовата вода. Възхитена от качеството на продуктите жената не се замисля дори и за минутка и решава,че точно този трябва да бъде следващият подарък за нейният любим. Декорацията на мъжката серия е с нарисувани прекрасни, червени рози върху черен фон. И жената отново потъва в мечти, как любимият и ще се зарадва на новият си подарък, как той освежил се от горещините на сезона след хладък душ ще ароматизира кожата си с тези прекрасни продукти от роза. Жената сякаш го вижда доволен и щастлив от вниманието от което е предоставено от любимата му.
И така всяка година на всички празници свързани с нейният любим жената не жалила нито средства, нито сили , нито нерви , нито време знаейки, че по този начин тя изразява любовта си към любимият човек. И какво ли не би направил някой, който и да е той за поддържането на своята любов постоянно жива.

***

След три годишно отсъствие на жената от нейният постоянен адрес свързано с пътувания и командировки, най-сетне тя се прибира у дома си с мисълта ,че я чака едно голямо основно почистване на апартамента започвайки от хола минаващо през останалите стаи и свършващо до сервизните помещения: да свали и изпере пердетата, да измие прозорците, да подреди шкафовете , да изхвърли насъбрали се ненужни вещи ,а може би ще е най-добре да се направи и ремонт .С такива мисли жената отвори входната врата на кооперацията в която живееше и без изненада установи , че пощенската и кутия е препълнена с различни пощенски пликове, съобщения, известия, вестници, списания и какво ли още не. Разбира се ,че това беше нормално, та нали не си е била в къщи толкова дълго време. Тя извади от чантата си един найлонов плик, в който събра всичко, което изпадна от пощенската кутия, след което се качи на асансьора. След като отвори вратата на апартамента тя директно влезе в спалнята и метна на леглото препълненият найлоновият плик и останалият багаж, който тежеше на ръцете и . След, като се разсъблече първата и работа бе да се отпусне във ваната с приятно топла сапунена вода с пухкава бала пяна. Колко време е стояла там самата тя не искаше и да знае. Умореното и тяло бавно и полека се възтановяваше от натрупаното напрежение от пътуването. Когато най-сетне тя се върна в спалнята с чаша с ободряващо кафе в ръка видя пълният с поща плик. Тя изтърси всичко отгоре върху губера на леглото и започна да отделя различните видове пощенски пратки на малки купчинки: сметки за телефон, вода и ток, разни служебни писма и пощенски бележки. Когато жената разгледа по-внимателно пощенските разписки по гърба и полазиха ситни студени тръпки. Тя с изненада откри, че всичко което е изпращала на любимият човек като подаръци за рожденни, именни дни, за Свети Валентин, Коледа и Нова година се е връщало обратно. На всяка бележка с голям червен печат беше написано:,, Забранени продукти за изпращане в чужбина,,.Тогава тя почувствува , че целият свят се срутва отгоре и.

image











Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. linaviraassaamy - Разказ от поредицата:,,Разкази с напълно неочакван край,,
21.08.2010 10:05
Всяка прилика с лица и събития е повече от случайна.
цитирай
2. injir - Липса на обратна връзка. Не се ли е ...
23.08.2010 21:54
Липса на обратна връзка. Не се ли е обаждала , за да разбере дали подаръците са пристигнали? Ето как техниката се обръща срещу ползвателите си. Трагично е, че се случва така.Може да е Съдба.
цитирай
3. linaviraassaamy - Съгласна съм с думата Съдба
24.08.2010 07:51
Така е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485254
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол