Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2010 09:33 - Висш разум
Автор: linaviraassaamy Категория: Други   
Прочетен: 622 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 22.09.2010 09:25


Посветено на Olivier Virassamyimage


Дали хората бяха вече напълно проумяли, че ако изчезне завинаги някой животински или растителен вид, то те биха повлякли със себе си към изчезване и на много други животински и растителни видове и така по ,,ефекта на доминото,, в един момент човекът би се озовал напълно сам на една умираща планета. И дали хората осъзнали направените грешки през вековното им интелектуално, научно и промишлено развитие, не са ги стимулирали да поправят колкото се може повече и по-бързо всичко сгрешено: да възтановят от най-дребното до най-голямото изгубено безвъзвратно растение или животно. И по този начин природата да придобие онзи си уникален и девствен вид, в който е съществувала милиони години преди човешката ръка да се намеси, където и да е било в нея.
И така природата след дълги продължителни опити на човека най-сетне беше възтановена и запазена напълно независимо на коя географска ширина се намираше, като се започне проследяването и от екватора и се продължи нагоре или надолу в двете посоки до полюсите с тъй наречените им ,,снежни шапки,, ,всичко беше точно така, както е било преди идването на човека, който беше променил толкова много неща: горски и тревни площи, степни и плустепни, пустинни и полупостинни месности , така и езера, морета, реки и океани. Човекът беше направил своите ужасни грешни промени не само в растителният, но и в животинският свят продължение на векове, но сега нещата са различни, вече всички животни, които съществуват сега или тези въстановените, но съществували преди на земята живееха така, както са живяли преди милиони години без присъствието на човека. Даже и напълно изчезващите видове, които баха създадени и отгледани изкуствено, вече бяха възтановени, съхранени и върнати в естествената им среда. Природата приличаше на много добре запазен парк от многобройни диви животни, от разнообразни разстителни видове, които се подреждаха в хранителната верига и в йерархичската стълбица на развитие, така както са били създадени още от първите дни на заражданто на живота на Земята в продължение на многобройни векове.
Някой би попътал: ,,А къде са хората?,,
......

***

Всичко беше потънало във вода. Една безкрайна синьозелена площ в която не се виждаше нищо друго и страшно много напомняше на онзи известен филм носещ заглавието ,,Воден свят,,. Наоколо освен води нищо друго нямяше, сякаш никога не е имало каквото и да е било. Дори и върховета на най-високите планини, които преди будеха възхищение и стремеж да бъдат покорявани от толкова много и различни хора по националност и култура сега бяха потънали в тази обширна водна маса и навярно се бяха превърнали вече само в дъно и нищо друго. Слънцето продължаваше да свети все така както е светило и преди с редуванията си на изгреви и залези. А една огромна от никого не видяна до сега многоцветна дъга се беше разпростряла от единият чак до другият край на планетата, след поредният моногодневен дъжд. Над водата далече в синьото небе имаше огромни бяли облаци с различна форма и различно разположение в различните нивата на атмосферата.
Някой би попитал:,,А къде са хората?,,
.....

***

Горе високо в околоземна орбита беше изграден един огромен тъй наречен Сатурнов пръстен, който опасваше синята планета. Цялото това съоражение погълнало едва ли не всичкият метал на света, всичката керамика и всички други всевъзможни материали от различни естествени и изкуствени източници, всъщност представляваше един огромен нов свят, който беше побрал в себе си цялата човешка цивилизация. Хората вече от доста време насам живееха само там. На всички независимо от пол и националност, им беше много мъчно за всичко, което се намираше в спомените на техните деди и прадеди, за онези първи стъпки към цивилизован свят на планетата, който беше вече само минало. Дали защото хората бяха започнали вече да проявяват наченки на нов непознат до този момент висш разум, който ги е накарал да проумеят толкова много неща , които до сега са оставали скрити за мислите им, но който ги е принудил да променят напълно досегашният си начин на живот- не се знае, но те бяха вече избрали този път на ново и различно до този момент развитие.

***

Дали ще бъде планетата в състояние на първият или на вторият допустим вариянт разказан по- горе зависи единствено и само на проявеният разум на човечеството. Нищо друго не ни остава освен да видиме, какво ще ни покаже бъдещето!



Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. linaviraassaamy - РАЗКАЗ ОТ ПОРЕДИЦАТА :,,РАЗКАЗИ С НАПЪЛНО НЕОЧАКВАН КРАЙ,,
20.09.2010 08:03
ФАНТАСТИКА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1493666
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол